preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 6. 2011.

Ukupno: 405650
Ovaj mjesec: 266
Ovaj tjedan: 203
Himna škole

Himna naše škole

Koliko je sati?
Oglasna ploča

 

 

Tražilica

Internet djeci može poslužiti kao izvanredno sredstvo komuniciranja i učenja ukoliko se koristi pametno,ali isto tako djeca mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih. Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom. Cilj programa je upoznati učenike s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te informiranja o sigurnosti na Internetu. 

 

Riječ je o programu koji će pomoći sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, kao i davanju potrebnih informacija odraslima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih.

Više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima možete pronaći ovdje .

HAKOM je pripremio i video o zaštiti djece na Internetu koji s nalazi na ovoj poveznici . 

Cilj videa je informirati djecu o prihvatljivom i odgovornom komuniciranja na Internetu te stvaranju odnosa povjerenja u kojem se djeca odraslima uvijek mogu obratiti ako se osjećaju nelagodno,prestrašeno ili ugroženo. 

Na stranicama HAKOM-a objavljena je brošura „Kako se zaštiti u svijetu interneta i mobilnih telefona“ koja donosi praktične i korisne savjete vezano uz opasnosti i sigurnosti na Internetu, zaštitu privatnosti i osobnih podataka, načina ponašanja i uporabe društvenih mreža. na pocetku petog razreda.doc

preskoči na navigaciju