preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 6. 2011.

Ukupno: 404268
Ovaj mjesec: 592
Ovaj tjedan: 244
Himna škole

Himna naše škole

Koliko je sati?
Oglasna ploča

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Proces profesionalnog usmjeravanja učenika pred upis u srednju školu
Autor: Miljenko Ilić, 23. 10. 2019.

Cjeloživotno profesionalno usmjeravanje sastavni je dio suvremenih sustava obrazovanja i zapošljavanja te osposobljavanja. Profesionalno usmjeravanje učenika uključuje profesionalno informiranje i profesionalno savjetovanje, odnosno skup stručnih postupaka kojima se učenicima pruža pomoć pri odabiru budućeg zanimanja, odnosno obrazovanja. Poseban naglasak u tom procesu stavlja se na sposobnosti, vještine, interese i motivaciju učenika, kao i na mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja u pojedinoj regiji. Stoga će i ove školske godine Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, provoditi različite oblike profesionalnog usmjeravanja za učenike završnih razreda osnovne škole.

Profesionalnim informiranjem se učenicima i njihovim roditeljima pružaju informacije relevantne za donošenje odluka o nastavku školovanja, dok profesionalno savjetovanje uvažava i pokušava pomiriti individualne mogućnosti i potrebe učenika (sposobnosti, vještine, interese i motivaciju učenika) s mogućnostima obrazovanja i potrebama tržišta rada.

Za učenike su planirane razne aktivnosti tijekom nastavne godine od strane HZZ-a. To može biti po potrebi jedna ili višekratne aktivnosti kao što su kompletna timska obrada s medicinom rada i psihologijskim testiranjem radi izdavanja mišljenja, timska obrada i savjetovanje bez izdavanja mišljenja, individualno savjetovanje ili informiranje bez testiranja, radionice ili predavanja u školi, prezentacija deficitarnih i drugih zanimanja u školi, sajam poslova, dan profesionalnog usmjeravanja ili drugo. 

Veselimo se suradnji. (molimo Vas da dostavljenu suglasnost pošaljete  po Vašem djetetu u školi 24.10.2019.)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju