preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 6. 2011.

Ukupno: 361129
Ovaj mjesec: 2693
Ovaj tjedan: 832
Himna škole

Himna naše škole

Koliko je sati?
Oglasna ploča

Objavljeni vremenici pisanih provjera za drugo polugodište

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Proces profesionalnog usmjeravanja učenika pred upis u srednju školu
Autor: Miljenko Ilić, 23. 10. 2019.

Cjeloživotno profesionalno usmjeravanje sastavni je dio suvremenih sustava obrazovanja i zapošljavanja te osposobljavanja. Profesionalno usmjeravanje učenika uključuje profesionalno informiranje i profesionalno savjetovanje, odnosno skup stručnih postupaka kojima se učenicima pruža pomoć pri odabiru budućeg zanimanja, odnosno obrazovanja. Poseban naglasak u tom procesu stavlja se na sposobnosti, vještine, interese i motivaciju učenika, kao i na mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja u pojedinoj regiji. Stoga će i ove školske godine Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, provoditi različite oblike profesionalnog usmjeravanja za učenike završnih razreda osnovne škole.

Profesionalnim informiranjem se učenicima i njihovim roditeljima pružaju informacije relevantne za donošenje odluka o nastavku školovanja, dok profesionalno savjetovanje uvažava i pokušava pomiriti individualne mogućnosti i potrebe učenika (sposobnosti, vještine, interese i motivaciju učenika) s mogućnostima obrazovanja i potrebama tržišta rada.

Za učenike su planirane razne aktivnosti tijekom nastavne godine od strane HZZ-a. To može biti po potrebi jedna ili višekratne aktivnosti kao što su kompletna timska obrada s medicinom rada i psihologijskim testiranjem radi izdavanja mišljenja, timska obrada i savjetovanje bez izdavanja mišljenja, individualno savjetovanje ili informiranje bez testiranja, radionice ili predavanja u školi, prezentacija deficitarnih i drugih zanimanja u školi, sajam poslova, dan profesionalnog usmjeravanja ili drugo. 

Veselimo se suradnji. (molimo Vas da dostavljenu suglasnost pošaljete  po Vašem djetetu u školi 24.10.2019.)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju