preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 6. 2011.

Ukupno: 361161
Ovaj mjesec: 2725
Ovaj tjedan: 864
Himna škole

Himna naše škole

Koliko je sati?
Oglasna ploča

Objavljeni vremenici pisanih provjera za drugo polugodište

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec hrvatske knjige
Autor: Miljenko Ilić, 15. 10. 2019.

Uz Mjesec hrvatske knjige i                                  

Međunarodni mjesec školskih knjižnica

 

 

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je nacionalna kulturna manifestacija koja se obilježava svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga s ciljem promicanja čitanja knjiga te su u to vrijeme knjižnice središta brojnih događanja. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi i obilježava se pod motom U ritmu čitanja! Glazba kao tema manifestacije odabrana je u godini 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskoga. Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji se provodi u Mjesecu hrvatske knjige nosi naziv "Ritam odrastanja“. Kviz je namijenjen učenicima osnovnih škola, a provodi se više od dvadeset godina putem mreže narodnih i školskih  knjižnica.

Uz Mjesec hrvatske knjige u listopadu se obilježava i Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Nizom aktivnosti i događanja na dogovorenu temu promiče se uloga i značaj školskih knjižnica. Ovogodišnja je tema Maštajmo!, a inspirirana je nazivom ovogodišnje konferencije IASL-e: Okupljanje – Osnaživanje – Transformacija: školske knjižnice.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica u školskoj će se knjižnici provoditi mnoge aktivnosti – radionice, razredni projekti, nastavni satovi, izložbe. Učenici će sudjelovati u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a imat će prilike upoznati i jednu od književnica čije djelo čitaju za njegovo rješavanje. Književni susret planira se u suradnji s Dječjim odjelom Gradske knjižnice Krapina.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju