preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 6. 2011.

Ukupno: 404268
Ovaj mjesec: 592
Ovaj tjedan: 244
Himna škole

Himna naše škole

Koliko je sati?
Oglasna ploča

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec hrvatske knjige
Autor: Miljenko Ilić, 15. 10. 2019.

Uz Mjesec hrvatske knjige i                                  

Međunarodni mjesec školskih knjižnica

 

 

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je nacionalna kulturna manifestacija koja se obilježava svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga s ciljem promicanja čitanja knjiga te su u to vrijeme knjižnice središta brojnih događanja. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi i obilježava se pod motom U ritmu čitanja! Glazba kao tema manifestacije odabrana je u godini 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskoga. Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji se provodi u Mjesecu hrvatske knjige nosi naziv "Ritam odrastanja“. Kviz je namijenjen učenicima osnovnih škola, a provodi se više od dvadeset godina putem mreže narodnih i školskih  knjižnica.

Uz Mjesec hrvatske knjige u listopadu se obilježava i Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Nizom aktivnosti i događanja na dogovorenu temu promiče se uloga i značaj školskih knjižnica. Ovogodišnja je tema Maštajmo!, a inspirirana je nazivom ovogodišnje konferencije IASL-e: Okupljanje – Osnaživanje – Transformacija: školske knjižnice.

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica u školskoj će se knjižnici provoditi mnoge aktivnosti – radionice, razredni projekti, nastavni satovi, izložbe. Učenici će sudjelovati u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a imat će prilike upoznati i jednu od književnica čije djelo čitaju za njegovo rješavanje. Književni susret planira se u suradnji s Dječjim odjelom Gradske knjižnice Krapina.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju